A Fiatal Gazda Pályázat célja, hogy támogassa a fiatal mezőgazdasági termelőket gazdaságalapításban, ösztönözze az agrár-nemzedékváltást, lassítsa a mezőgazdaságban tapasztalható elöregedést, csökkentse a fiatalok vidékről történő elvándorlását, és hosszú távú fenntarthatóságot biztosítson a mezőgazdasági tevékenységek számára.

A pályázaton való részvételhez szükséges feltételek között szerepel, hogy a pályázónak rendelkeznie kell

A pályázati felhívás szerint a pályázónak legalább 10.000 STÉ (Standard Termelési Érték) értékű, de legfeljebb 50.000 STÉ értékű mezőgazdasági üzemmérettel kell rendelkeznie​. Az STÉ a mezőgazdasági termelés jövedelmezőségi szintjét jelöli, mely magában foglalja az értékesítést, üzemi felhasználást, üzemi fogyasztást és a készletek változásából származó bevételt is​.

A pályázat keretében egy jól kidolgozott üzleti és pénzügyi terv alapján akár 40 ezer euró (kb. 12,6 millió Ft) igényelhető, amelynek 75%-át a pozitív döntést követően 1-2 hónapon belül előre megkapnak a nyertesek. A fennmaradó 25% akkor kerül kifizetésre, ha a vállalt kötelezettségek egy része megvalósul, amely általában a nyerést követő harmadik évben várható.

A pályázat beadásakor számos dokumentumot kell csatolni, többek között az STÉ-t alátámasztó igazolásokat, a szakmai képzettséget igazoló okirat másolatát, és részletes üzleti tervet. Fontos, hogy a pályázatokat standard kiválasztási eljárásrend alapján bírálják el, ahol először a jogosultsági kritériumokat ellenőrzik, majd a jogosultsági kritériumoknak megfelelő pályázatokat érdemi bírálat (pontozás) alapján választják ki​ (nak.hu)​​.

Ez egy nagyszerű lehetőség a fiatal mezőgazdasági vállalkozók számára, hogy támogatást szerezzenek gazdaságuk elindításához és fejlesztéséhez.  

Jelentkezz Aranykalászos gazda képzésünkre és szerezz a pályázathoz szükséges végzettséget június 30. előtt!

5.png5.png

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Spórolj akár 500 000 Ft-ot és 1,5 évet!

Jelentkezz június 30-ig Vállalkozási Mérlegképes Könyvelő képzésünkre a kedvező feltételekért!

2024 júliustól hatósági képzéssé alakulnak a könyvelő képzések, ami jelentős szigorításokkal és ár- valamint időtartam növekedéssel jár.