Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő továbbképzés

Mire jogosít fel a képzés?

– hatósági hatáskörbe tartozó, jogszabály alapján szervezett továbbképzés

A 365/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet és a 16/2018. (IX.11.) ITM rendelet szerinti továbbképzés, mely a vonatkozó jogszabályok és szabványok áttekintésével, a változások, korszerű szakmai tartalmak kiemelésével készít fel a munkakör betöltésére.

A munkaterület leírása

A gáz- és hőtermelő berendezés szerelő munkaterületén alkalmas a gáz, és olajfogyasztó berendezések, valamint az ún. megújuló energiát felhasználó hőtermelő berendezések komplex beszerelésére, beüzemelésére, egy rendszeren belül történő üzemeltetésére.

A gáz- és hőtermelő berendezés szerelő a gáz, és olajtüzelő berendezések, valamint az ún. megújuló energiaforrást hasznosító hőtermelő berendezések komplett szerelését, beüzemelését, egy rendszeren belül történő üzemeltetését, karbantartását végzi. Elvégzi a villamos oldali bekötéseket, egyenpotenciálra hozatalt, ellenőrzi a létesítési körülmények során a légellátást és amennyiben a hőtermelőberendezés üzemelése közben keletkezik füstgáz, annak elvezetésének módját, szakszerű kivitelezését. Kitölti, kezeli az egyes kivitelezési, üzembe helyezési dokumentumokat, lefolytatja a hőtermelő berendezések átadási átvételi eljárásait.

Ellenőrzi az egyes szerelvények, eszközök, berendezések műszaki állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási, javítási feladatokat. Betartja és betartatja a munkavédelmi, érintésvédelmi és biztonságtechnikai előírásokat a szerelés során. Elvégzi a hőtermelő berendezések próbaüzemeltetését, az esetlegesen felmerülő hibákat javítja. Elvégzi a hidraulikai beszabályozási és vezérléstechnikai bekötési és beállítási feladatokat. Kapcsolatot tart a megrendelővel, javaslatot tesz az energiahatékonyságot és gazdaságot szem előtt tartva a technológiai megoldásokra. A speciális szakmai készségeken túl kiemelt szerep jut a társas és kommunikációs készségek fejlesztésének

A továbbképzésen való részvétel 5 évenként kötelező.

A képzés lebonyolítása

  • A képzés időtartama 8 óra, 1 nap

A képzés megkezdésének feltételei

  • Betöltött 18. életév
  • A munkakör betöltéséhez megfelelő OKJ szerinti vagy azzal egyenértékű szakképesítés vagy képesítő bizonyítvány.

A képzés szervezése

  • érdeklődésére a helyszínt és időpontot tartalmazó tájékoztatót és jelentkezési lapot küldünk,
  • ha vállalkozása saját munkavállalói számára kéri ajánlatunkat, igényeinek felmérésére megkeressük és egyedi ajánlatot készítünk,
  • vállalati finanszírozás esetén a megrendelővel kötünk szerződést.

Kapcsolat

Szilber Erzsébet
Ipari képzési központ vezető

Ingyenes konzultáció

Hogyan dolgozunk?

Képzés kiválasztása, konzultáció

Egyedi igények szerinti programkialakítás

Árajánlat

Képzés

Utánkövetés, értékelés